Gratis levering de volgende werkdag als je voor 14.00 uur bestelt
Sika SikaBond TF Plus N EPDM-lijm
SikaBond TF plus N wordt gebruikt voor het verlijmen van SikaMembran® gevelmembranen (bijv. SikaMembran Universal, Outdoor, Outdoor plus, Strong, Eco Uni, Eco Out) achter vliesgevels en regenwerende gevelbekleding. SikaBond TF plus N is ook geschikt voor het verlijmen van overpleisterbare membranen (bijv. SikaMembran Uni-P) op beton en bakstenen muur in raaminstallatie. Dit product is alleen geschikt voor ervaren professionele gebruikers. Om hechting en materiaalcompatibiliteit te garanderen, moeten er tests worden uitgevoerd met werkelijke ondergronden en omstandigheden.
Gebruikt
SikaBond TF Plus N is geschikt om SikaMembran op te verlijmen:
- Beton
- Hout
- Aluminium met poedercoating
- De meeste bouwmaterialen
- EPDM pakkingen aan ondergronden
Kenmerken / Voordelen
- Eenvoudige, snelle toepassing
- Zonder oplosmiddelen
- Geen voorbehandeling van membraan nodig
- Geschikt voor ongelijke ondergronden
- Zeer flexibel
- Waterdicht
- Duurzaam
- Geen extra mechanische bevestiging
Dit product is alleen geschikt voor ervaren professionele gebruikers. Er moeten tests met werkelijke ondergronden en omstandigheden worden uitgevoerd om hechting en materiaalcompatibiliteit te garanderen.
Oppervlaktevoorbereiding
Oppervlakken moeten schoon, droog en vrij van vet, olie, stof en verontreinigingen zijn.
De oppervlaktebehandeling hangt af van de specifieke aard van de substraten en is cruciaal voor een langdurige hechting.
Behandel niet-poreuze oppervlakken met Sika® Aktivator-205. Reinig poreuze oppervlakken met een staalborstel en/of stofzuiger. Gebruik op poreuze ondergronden die vaak blootstaan aan water Sika® Primer-210 of Sika® Primer-3 N. Houd er rekening mee dat deze suggesties gebaseerd zijn op ervaring en in ieder geval geverifieerd moeten worden door tests op originele ondergronden.
Toepassing
SikaBond® TF plus N kan verwerkt worden tussen 5 °C en 40 °C, maar er moet rekening gehouden worden met veranderingen in reactiviteit en toepassingseigenschappen. De optimale temperatuur voor substraat en lijm ligt tussen 15 °C en 25 °C. Tot de lijm volledig is uitgehard, moet de temperatuur van de ondergrond tussen 5 °C en 40 °C liggen.
Om condensatie op de oppervlakken te vermijden, moet de temperatuur van de klevende substraten minstens 3 °C hoger zijn dan het dauwpunt van de lucht.
De huidtijd is aanzienlijk korter in een warm en vochtig klimaat. SikaMembran® moet altijd binnen de helft van de huidtijd worden aangebracht. Verbind nooit lijmdelen met elkaar als de lijm een huid heeft opgebouwd. SikaBond® TF plus N kan verwerkt worden met hand, pneumatisch of elektrisch aangedreven pistonpistolen.
Verhuizing
Niet-uitgeharde SikaBond® TF plus N kan van gereedschap en apparatuur worden verwijderd met Sika® Remover-208 of een ander geschikt oplosmiddel. Eenmaal uitgehard kan het materiaal alleen mechanisch verwijderd worden.
Handen en blootgestelde huid moeten onmiddellijk gewassen worden met handdoekjes zoals Sika® Cleaner-350H of een geschikte industriële handreiniger en water. Gebruik geen oplosmiddelen op de huid.
Toepassingslimieten
Wanneer twee of meer verschillende reactieve kitten worden gebruikt, laat u de eerste volledig uitharden voordat u de volgende aanbrengt.
De compatibiliteit van pakkingen, steunstangen en andere hulpmaterialen die in contact komen met SikaBond® TF plus N moet vooraf worden getest.
Gebruik de lijm niet rechtstreeks op bitumineuze, weekmakende of bekistingsolie bevattende ondergronden.
Bekijk ons volledige assortiment zelfklevende producten
Bekijk ons uitgebreide Sika productassortiment